детоксикация със сок от змийско мляко

OFF

ВРЕМЕТО Е ПОДХОДЯЩО- СЕГА ИМА В ЦЪФТЕЖ ЗМИЙСКО МЛЯКО
1. СЪБЕРЕТЕ
2.ИЗМИЙТЕ
3.ОТЦЕДЕТЕ ОТ ВОДАТА
4. ПРЕСОВАЙТЕ И ВЗЕМЕТЕ СОКА ОТ СТРЪКОВЕТЕ,СТЪБЛОТО, ЦВЕТА И КОРЕНИЩЕТО
5. ПОСТАВЕТЕ В ЧИСТ СЪД И В ХЛАДИЛНИКА
6. ВСЯКА СУТРИН НА ГЛАДНО ЕДНА МАЛКА ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА ПОСТАВЕТЕ В ЧАША С 50 МИЛ. ВОДА, РАЗБЪРКАЙТЕ И ИЗПИЙТЕ
7. ТОВА Е ТОЧНО 7 ДЕНА И САМО 7 ДЕНА
ОСТАНАЛОТО КОЛИЧИСТВО ДРЪЖТЕ В ХЛАДИЛНИКА

Билките, употребявани при лечението на болен черен дроб или жлъчка, целят облекчение, ако ли не и пълно изцерение на проявите на тези страдания.
zmmliako1Най-често народната медицина препоръчва използването на билки, които предизвикват стимулация на чернодробната функция и жлъчната секреция, като премахват спазмите на жлъчните пътища, предизвикани от едно или друго заболяване. Много от тях оказват и мощно болкоуспокояващо и противозъзпалително действие. Етеричните масла, съдържащи се в една или няколко билки, могат да спомогнат за изчистване на органа, изхвърляне на камъни и песъчинки, облекчаване на състоянието като цяло.
Една такава билка е змийското мляко. Растението е многогодишно тревисто със специфичен оранжев млечен сок. Разпознава се по разклонените стъбла, които са високи от 30 до 60 см. Листата му са пересо наделени, като отгоре са зелени, а отдолу сивозелени. Цветовете са жълти, събрани по 2–6 в сенннковидни съцветия с дълги дръжки. Най-често билката може да бъде събирана из такива места, като каменливи, влажни, сенчести, както и из различни храсталаци и по-разредени гори. Може да бъде намерена и край стари зидове и жилища, в цялата страна. На практика змийското мляко може да намерите навсякъде. С лечебна цел биват използвани стръковете, като се събира цялата надземна част малко преди да разцъфти, докато цветовете още не са разтворени.
Змийското мляко съдържа около 20 изохинолинови алкалоида, от които най-важни са хелидонин, хемохелидонин, хелиритрин, сангвинарин и берберин. Тя има подчертано спазмолитично, успокояващо, жлъчегонно, противо-възпалително действие.
Българските народолечители препоръчват растението и неговите настойки при лечение на редица чернодробни заболявания, като жълтеница и жлъчно-каменна болест. Помага и срещу стомашни заболявания, като гастрит, колит и др. При последните се оказва ефикасно болкоуспокояващо. Използува се и при бъбречни заболявания и отоци (действува диуретично), при лошо храносмилане, високо артериално налягане, хемороиди, за регулиране на менструационния цикъл, при скрофули, глисти и при някои кожни болести. Лечението обаче трябва да се провежда изключително само по лекарско предписание и под наблюдение от лекар, тъй като растението е силно отровно.