градински кактус с форма на ушички

OFF

ГРАДИНСКИ КАКТУС Opuntia humifusa и Едроцветен хиперикум
Едроцветният хиперикум (Hypericum sp.), на български наричан звъника, спада към красивите многогодишни растения. Той е ниско храстче до около 30-на см, Цъфти с яркожълти цветове през лятото.
1.Успокоява Съвместни Възпаления: Cactus – инхибира миграцията на левкоцитите, който действа като катализатор за развитието на възпалителни заболявания . Той съдържа витамин А, В2 и С, които се считат за много полезно за хора, страдащи от ревматоиден артрит.
2 По-здрав стомах: помага за растежа на добрите бактерии в червата. Естествено детоксикация агент, може да се използва при лечението на дивертикулит и колит. Слабително свойства му позволяват да бъде използван като естествен лек за запек . ПротивовъзпалителНИЯ характер Е помощ за облекчаване на възпаление в уретрата и пикочния мехур, особено в случаи на камъни в жлъчката и инфекции на пикочния мехур.
3. Укрепва имунната система: Редовната консумация на кактус помага за премахване на смъртоносни вируси в тялото, като по този начин укрепва имунната система. Високите нива на фитохимикали в кактус ьтькува тумори и увеличава имунния отговор в организма. Антиоксидантите му предпазват от преждевременно стареене
4. Природен антидот за нарушения на кожата: предписва се на хора, страдащи от обриви, които се развиват върху кожата. Той също така помага за лечение на струпеи и рани
5. Полза за жените: осигурява незабавно облекчение при менструални спазми. Той облекчава болки които жените изпитват по време на менструалния цикъл. Cactus помага при гадене.
6. Ниски LDL нива:
Редовната консумация на кактус може да намали нивата на общия холестерол с почти 30%. Cactus е богат източник на разтворими фибри, които е установено, че намаляват нивата на LDL холестерола в тялото Той също така намалява окисляването на мазнините, предотвратява атеросклероза.
7. Предотвратява появата на рак:
Едно проучване показва, че кактуса съдържа химични агенти, които отблъскват рака и инхибират растежа на клетките на рака . Cactus съдържа високи нива на betalain антиоксидант, с естествени анти-ракови агенти.
8. Предпазни мерки за тялото от свободните радикали вреди:съдържа рядка форма на антиоксидант, известен като betalain. Betalain премахва свободните радикали в тялото, което ви дава нова алтернатива за здравето ви
9. Физически антидот при махмурлук:
Кактус Бодлива круша може да помогне да се предотврати и да намали въздействието на махмурлука .
10.При диабет тип II:
Редовната консумация на кактус може да помогне за поддържане на нивата на кръвната захар. Пектинът, присъства като разтворими фибри забавя скоростта на абсорбция на захар от човешкото тяло. По този начин, редовната употреба може да помогне за предотвратяване на колебанията в нивата на захарта. Проучванията показват също, че редовната употреба на този сок предотвратява диабет тип II Въпреки това е препоръчително да се ограничи количеството на консумацията му за да се избегне хипогликемия.
Както при всички продукти, винаги има и набор от негативни странични ефекти Съобщава се за случаи, където хората, които консумират този сок страдат от гадене, повръщане, хипогликемия, подуване на корема, главоболие и болки в стомаха.